Bouw natuurinclusief distributiecentrum op Schiphol Trade Park van start

Bouw natuurinclusief distributiecentrum op Schiphol Trade Park van start

Op Schiphol Trade Park is onlangs gestart met de bouw van het nieuwe distributiecentrum van Rapid Logistics. Paul de Ruiter Architects heeft een duurzaam, natuurinclusief en toekomstbestendig gebouw met geïntegreerde kantoren en parkeeroplossing ontworpen.

Schiphol Trade Park heeft de ambitie het meest duurzame en innovatieve business park van Europa te zijn. Niet alleen door de toepassing van circulaire materialen en een ecologische visie bij de gebiedsontwikkeling, maar ook door naast de minimale hoge eisen op het gebied van duurzaamheid bedrijven uit te dagen nog een stap verder te gaan.

Volledig natuurinclusief

Gebruikers worden door SADC gevraagd daarvoor een Value Added Plan uit te werken. Paul de Ruiter Architects heeft daarop een distributiecentrum ontworpen dat volledig natuurinclusief wordt gebouwd. Andere thema’s in het Value Added Plan van aannemer Aan de Stegge Twello zijn ecologie, een inspirerende werkomgeving, duurzame energie oplossingen en de integratie in de omgeving: groene gevels, duurzame materialen, terrassen en verschillende dakniveaus bedekt met ‘groen’. De buitenruimte is ontworpen en voorzien van inheemse bomen en heesters, ter versterking van de lokale biodiversiteit en passend binnen de ecologische visie van Schiphol Trade Park voor het gehele gebied.

BREEAM Excellent

Er wordt met circulaire materialen gebouwd en het dak is voorzien van zonnepanelen om in de energiebehoefte van Rapid Logistics te voorzien. Mede door al deze toepassingen heeft het pand het BREEAM-label ‘Excellent’ verworven.

Oplevering

Rapid Logistics is naar verwachting eind 2023 vanuit de nieuwe locatie operationeel. Opdrachtgever van het project is STP Logistics. Toekomstig eigenaar is Savills Investment Management.

De ecologische visie van Schiphol Trade Park

Om de ecologishce visie van Schiphol Trade Park uit te kristalliseren, organiseerde SADC een reeks participatiewerksessies. Deze wierpen hun vruchten af, want mede door de input van ontwerpers, advisuers, bouwers en omwonenden is de basis gelegd voor een duurzaam, toekomstbestendig en natuurinclusief bedrijventerrein.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven