Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen

Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen

De Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen is een prijs voor inspirerende natuurinclusieve projecten op het gebied van ontwerp, bouw, renovatie en omgevingsinrichting. Projecten, die aantoonbaar rekening houden met de behoeften van alle gebruikers van de stedelijke omgeving: mens én dier.

In 2023 wordt de prijs voor de derde keer uitgereikt door Vogelbescherming Nederland. Inschrijven kan nog tot 1 oktober.

Steeds meer bouwers, ontwerpers en ontwikkelaars zien de meerwaarde van een natuurinclusieve benadering voor hun project. Ze geven daar op de meest uiteenlopende manieren vorm en inhoud aan. Dankzij deze trendsetters is er een toenemend aantal goede voorbeelden van natuurinclusief ontwerp en omgevingsinrichting, waar groen en biodiversiteit hand in hand gaan met duurzame stedelijke ontwikkeling.

In een tijd waarin onderwerpen als natuurinclusiviteit, biodiversiteit, klimaatadaptatie en circulair bouwen actueler zijn dan ooit, wil Vogelbescherming Nederland de schijnwerpers zetten op deze goede voorbeelden.

Jury 2023

De juryleden voor de Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen zijn deskundigen uit het werkveld. Ze vertegenwoordigen diverse branches, waaronder architectuur & ontwerp, onderwijs, vastgoed en groen & biodiversiteit. Ieder jurylid beoordeelt de projecten vanuit zijn of haar eigen expertise.

De juryleden van dit jaar zijn:

  • Daan Bruggink ( ORGA architect)
  • Deborah Post (Honey Highway)
  • Saskia van Stein (Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam)
  • Marco Matheeuwsen (Woningcorporatie Casade)

Om kans te maken moet een ontwerp of project scoren op een aantal beoordelingscriteria. Meedoen kan nog tot 1 oktober.

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven