Trash Hunters ontdoen Zwolse stadsgracht van zwerfvuil

Trash Hunters ontdoen Zwolse stadsgracht van zwerfvuil

Zo’n vijf jaar geleden zocht Susan van Ravenhorst een nieuwe activiteit voor de zaterdag. “Iets waar ik nieuwe mensen kon leren kennen en ook nog wat vrijwilligerswerk kon doen. Op Facebook kwam ik de Trash Hunters tegen. Ik heb een keertje meegedaan en ben nooit meer weggegaan!” In kajaks en op supboards struinen de Trash Hunters de Zwolse stadsgrachten af op zoek naar zwerfafval. “Het is een combinatie van sporten en iets goeds doen voor de wereld, ideaal.” 

Het is niet te zeggen uit hoeveel mensen de Trash Hunters bestaan, dat is elke week anders, weet Van Ravenhorst. “Het wisselt wie er komen. Het is ook erg afhankelijk van het weer”, lacht ze. Bijna elke week stappen de vrijwilligers in hun kajak en sinds twee jaar ook op supboards. “Bij de ligplaats van de kajaks wordt gewerkt, daarom konden we in plaats daarvan ook supboards lenen bij Hiawatha.” Het verhuurbedrijf leent de spullen uit voor de officiële openingstijden, met als gevolg dat de Trash Hunters in alle vroegte het water op gaan. “Het is heel leuk als het nog zo rustig is en je de stad langzaam wakker ziet worden”, vindt Van Ravenhorst. “Bovendien beleef je stad vanaf het water heel anders.”

Vrijwilligersprijs

Het werk van de Trash Hunters blijft niet onopgemerkt. Provincie Overijssel reikt op Congres Natuurlijk een vrijwilligersprijs uit aan het initiatief. “Leuk om te zien dat het gezien wordt”, vindt Van Ravenhorst. “Hopelijk helpt het om anderen te stimuleren ook aan de slag te gaan. En uiteraard vind ik het zelf ook leuk dat ons werk wordt gewaardeerd.”

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven