Een dag aan de slag met natuur in de stad!

Een dag aan de slag met natuur in de stad!

Op 7 november bieden we de kans om met experts een dag aan de slag te gaan met de natuur in de stad. Beleef, ervaar, verbaas, onderzoek, denk, teken, praat en geniet! 

Het programma is opgebouwd uit een ochtend- en middagdeel. Deelname aan beide onderdelen levert maximaal resultaat op en is dus verplicht. Er is een maximum van 20 deelnemers.

Verder lezen

Klimaatbestendig en biodivers schoolplein voor Saxion Hogeschool

Klimaatbestendig en biodivers schoolplein voor Saxion Hogeschool

Het stenige en warme plein bij het hoofdgebouw van Saxion Hogeschool in Enschede wordt in het voorjaar van 2023 getransformeerd tot een biodiverse en klimaatbestendige verblijfsruimte.
 
Zoals de meeste van de ongeveer 15.000 pleinen in Nederland, is het huidige plein bij het hoofdgebouw van Saxion in Enschede een grote stenen vlakte die bij warm weer snel opwarmt en bij regenachtig weer water inefficiënt afvoert. Deze week heeft het College van Bestuur het plan goedgekeurd om het plein te transformeren tot een klimaatbestendig, biodivers en watervasthoudend plein. In het voorjaar van 2023 start de verbouwing.

Verder lezen

Groen Verlangen!

Groen Verlangen!

De vierde editie van Congres Natuurlijk is een dag boordevol inspiratie, handvatten, oplossingen en netwerkmogelijkheden. Het is nog lang niet bij iedereen vanzelfsprekend om bij het bouwen aandacht voor mens, dier en natuur te hebben. Workshops, keynotes en nog veel meer zorgen ervoor dat Congres Natuurlijk de ontmoetingsplaats en katalysator is voor iedereen die zijn of haar steentje wil bijdragen aan het verheffen van natuurinclusief bouwen tot het nieuwe normaal.

Verder lezen

Terug naar boven